Bogații îi întorc spatele lui Vladimir Putin din cauza sancțiunilor. Peste 15.000 de milionari ar putea părăsi Rusia în acest an

sursa foto: digi24

Peste 15.000 de milionari ar putea părăsi Rusia în acest an. Bogații întorc spatele regimului lui Vladmir Putin după invazia Rusiei în Ucraina, arată o analiză privind migrația, citată de The Guardian.

Se estimează că aproximativ 15% dintre rușii cu active în valoare de peste 1 milion de dolari ar urma să emigreze în alte țări până la sfârșitul anului 2022, potrivit analizelor statistice privind migrația, realizate de Henley & Partners, o companie cu sediul la Londra, care acționează ca intermediar între super-bogați și țările care le vând cetățenia.

„Rusia se confruntă cu o <hemoragie> de milionari”, a declarat Andrew Amoils, coordonatorul echipei de cercetare la New World Wealth, care a centralizat datele pentru Henley.

„Bogații au emigrat din Rusia într-un număr în creștere constantă în fiecare an în ultimul deceniu, ca o avertizare timpurie cu privire la problemele actuale cu care se confruntă țara. Din punct de vedere istoric, decăderea unei țări a fost de obicei precedată de o accelerare a emigrării persoanelor bogate, care sunt adesea primele care pleacă, deoarece dispun de mijloacele necesare pentru a face acest lucru.”, a spus Amoils.

Bogații lumii s-au mutat în mod tradițional în SUA și Marea Britanie, dar Henley a declarat că se așteaptă ca Emiratele Arabe Unite să le depășească ca destinație principală pentru emigranții milionari.

„Marea Britanie și-a pierdut coroana de centru de bogăție, iar SUA se estompează rapid ca magnet pentru bogații lumii, fiind de așteptat ca Emiratele Arabe Unite să le depășească prin atragerea celor mai mari fluxuri nete de milionari la nivel global în 2022”, a declarat Henley în raportul său, care se bazează pe „urmărirea sistematică a tendințelor de migrare a averilor private internaționale”.

Se preconizează că aproximativ 4.000 de persoane înstărite se vor muta în Emiratele Arabe Unite până la sfârșitul anului, înaintea Australiei, care se așteaptă să atragă aproximativ 3.500, Singapore (2.800) și Israel (2.500).

De asemenea, se estimează ca un număr mare de milionari să aleagă Malta, Mauritius și Monaco.

„Malta a fost una dintre cele mai mari povești de succes ale Europei din ultimul deceniu, nu doar în ceea ce privește migrația milionarilor, ci și în ceea ce privește creșterea nivelului de bogăție”, a spus Amoils. „În prezent, este una dintre piețele cu cea mai rapidă creștere din lume, cu o creștere a bogăției în dolari americani de 87% între 2011 și 2021. Creștere puternică a fost înregistrată  în mai multe sectoare, inclusiv servicii financiare, IT și imobiliare. Se preconizează că aproximativ 300 de milionari se vor muta în Malta în 2022.”, se arată în raport.

Totodată, Maurițius este descris de Henley ca un „magnet al bogăției” datorită avantajelor fiscale pe care le oferă. Se preconizează că aproximativ 150 de milionari se vor muta în Mauritius în 2022, în principal din Africa de Sud și Europa .

Monaco a fost mereu un magnet pentru superbogații lumii. Șapte din zece persoane care locuiesc în Monaco sunt milionare în dolari.