Primul caz de variola maimuţei în România

sursa foto: digi24

Primul caz de variola maimuţei a fost diagnosticat, luni, în România, a anunțat Ministerul Sănătății. Primul român diagnosticat cu variola maimuței este un bărbat în vârstă de 26 de ani, din București. În prezent, pacientul este internat în spital şi va râmâne 21 de zile în izolare, iar DSP Bucureşti face anchetă epidemiologică.

„Acesta a fost diagnosticat în cursul zilei de astăzi (luni – n.r.) în urma investigațiilor de laborator. Boala a debutat în urmă cu 4 zile iar pacientul s-a prezentat la spital în cursul nopții precedente. Starea bărbatului este bună”, anunță MS.

Pacientul primește tratament simptomatic și se află în izolare.

Medicii au realizat anamneza în cazul pacientului și astfel au aflat că partenerul persoanei infectate a călătorit în ultima perioadă în mai multe țări din Europa unde există numeroase cazuri de infecție cu variola maimuței, a mai transmis MS.

În cursul lunii mai s-au mai înregistrat două suspiciuni de infectare cu variola maimuţei la o femeie de 43 de ani din Rădăuţi şi un bărbat cetăţean român internat la un spital din Atena, in Grecia, însă acestea au fost infirmate ulterior, fiind vorba de infectări cu varicelă.