David Popovici, primul campion mondial la natație din istoria României

sursa foto: digi24

La doar 17 ani, David Popovici a devenit primul campion mondial la natație în bazin mare din istoria României. Tânărul înotător legitimat la clubul Dinamo a câștigat medalia de aur în proba de 200 de metri liber din cadrul Campionatelor Mondiale de seniori de la Budapesta.

Preşedintele Klaus Iohannis l-a felicitat, luni seară, pe David Popovici. ”Ai oferit astăzi multe emoţii şi bucurii tuturor românilor şi ai scris o nouă pagină în istoria sportului românesc”, i-a transmis şeful statului.

”Felicitări, David Popovici, pentru performanţa extraordinară obţinută la Campionatul Mondial de nataţie! Prin ambiţia, talentul şi perseverenţa dovedite, ai oferit astăzi multe emoţii şi bucurii tuturor românilor şi ai scris o nouă pagină în istoria sportului românesc”, a scris, luni seară, pe Facebook, preşedintele Klaus Iohannis.

”Suntem mândri de tine”, i-a mai transmis şeful statului sportivului de 17 ani.

Sportivul a fost felicitat şi de premierul Nicolae Ciucă, dar şi de mai mulţi miniştri.

„David Popovici este cel mai nou nume din cartea de aur a sportului românesc! La doar 17 ani, tânărul nostru a câștigat cursa decisivă de 200 metri liber, la care a stabilit și un nou record mondial la juniori. Felicitări, David”, potrivit unei postări de pe pagina de Facebook a premierului Nicolae Ciucă.

„Felicitări, David Popovici! Tânărul nostru înotător, sportiv legitimat la Clubul Dinamo, este astăzi campion mondial la proba masculină de natație la 200 de metri liber. Primul care reușește această uluitoare performanță”, a scris ministrul de Interne, Lucian Bode, pe Facebook.

„Am aflat cu imensă bucurie despre noua performanță pe care David Popovici, un sportiv absolut fenomenal al României, a obținut-o la Campionatele Mondiale de Natație de la Budapesta: campion mondial în proba de 200 de metri liber și record mondial de juniori doborât! Este primul înotător din istoria României care câștigă o medalie de aur la o competiție de asemenea anvergură, iar pentru mine este o onoare să-l felicit și să mă înclin în fața acestei reușite! Rezultatul său excepțional este o premieră pentru sportul românesc, David fiind primul înotător din țara noastră care, după 21 de ani, se impune la un Campionat Mondial de Natație în bazin de 50 de metri pentru seniori. Elevii sunt o resursă continuă de potențial și talent pe care nu avem voie să o risipim! Performanțele lui David, care la doar 17 ani scrie istorie, ne obligă să sprijinim cu programe concrete sportul școlar și performerii României! Îi țin pumnii lui David Popovici și la următoarea probă în care va lua startul: 100 de metri liber! David, suntem alături de tine, iar românii îți mulțumesc că îi reprezinți cu cinste”, a notat și ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.