Marcel Ciolacu merge la Bruxelles! Ce speră să obțină pentru români

sursa foto: Marcel Ciolacu / Facebook

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, va merge joi la Bruxelles, unde anunţă că va cere sprijinul preşedintelui PE pentru aderarea României la spaţiul Schengen şi va avea discuţii privind flexibilizarea PNRR, pe zona de pensii, care, spune el, este absolut necesară pentru România.

„Romania poate deveni un hub de stabilitate și dezvoltare regională!

Este un proiect pe care îl voi susține, astăzi, cu tărie, la Bruxelles, în fața partenerilor noștri europeni. Voi pleda, în cadrul reuniunii prim-miniștrilor și comisarilor europeni social-democrați, și pentru acordarea statutului de candidat la UE pentru Republica Moldova și Ucraina.
România are datoria să fie alături de Republica Moldova la nivelul tuturor palierelor diplomatice!
În paralel, voi cere sprijinul președintelui Parlamentului European pentru aderarea României la spațiul Schengen.
Agenda discuțiilor cu președinta Camerei Deputaților din Parlamentul Federal al Regatului Belgiei, Eliane Tillieux, și cu viceprim-ministrul, ministrul economiei și al muncii belgian, Pierre-Yves Dermagne, se va concentra pe identificarea celor mai bune soluții comune pentru a proteja puterea de cumpărare și nivelul de trai al cetățenilor, în contextul creșterii prețurilor la energie și combustibili.
Acesta este și unul dintre motivele pentru care flexibilizarea PNRR pe zona de pensii este absolut necesară pentru România. Voi insista pentru acest demers al autorităților de la Bruxelles în cadrul întrevederii pe care o voi avea cu Nicolas Schmit, comisarul european pentru Muncă”, scrie Ciolacu pe Facebook.