Premierul Nicolae Ciucă, după întâlnirea cu vicepreședintele Google: ‘Digitalizarea este cheia reducerii birocraţiei’

sursa foto: digi24

Prim-ministrul Nicolae Ciucă s-a întâlnit, joi, la Palatul Victoria, cu vicepreşedintele Google, Karan Bhatia, el afirmând că digitalizarea este cheia reducerii birocraţiei şi va facilita tranziţia României către o economie mai sigură, dinamică şi bazată pe date.

Principalele teme discutate de vicepreședintele Google, Karan Bhatia, și premierul Nicolae Ciucă au vizat consecințele agresiunii militare ruse din Ucraina, amenințările în domeniul securității cibernetice și legate de dezinformare, transformarea digitală a României și importanța parteneriatului transatlantic.

Premierul a evidențiat rolul important al României în regiune, ca pilon de stabilitate, atât în interiorul NATO, cât și UE.

„Digitalizarea este cheia reducerii birocrației, care va transforma infrastructura administrativă într-una mai bună și mai eficientă. Totodată, digitalizarea va facilita tranziția țării noastre către o economie mai sigură, dinamică și bazată pe date, aliniată cu direcțiile strategice europene. Întărirea prezenței Google în România și dezvoltarea sa locală vor contribui la consolidarea parteneriatului transatlantic și la dinamizarea proceselor de cercetare-dezvoltare din țara noastră. Apreciem sprijinul oferit de Google în lupta cu amenințările cibernetice și dezinformarea online”, a declarat prim-ministrul Nicolae Ciucă.

Executivul precizează în comunicatul de presă că accesul la serviciile digitale și aplicațiile lor concrete depind de capacitatea utilizatorilor de a le valorifica, în acest sens fiind necesare eforturi susținute de educație digitală.