Meteorologii au făcut anunțul – prognoza meteo pentru următoarele 4 săptămâni

sursa foto: pixabay

Meteorologii au publicat prognoza pentru următoarele patru săptămâni.În partea a doua a lunii iulie și la începutul lunii august, România se va confrunta cu noi perioade de caniculă. Până atunci, însă, va fi o săptămână cu temperaturi mai scăzute decât cele normale în iulie.

În săptămâna 11 – 18 iulie, valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână în majoritatea regiunilor, dar ma ales în cele intracarpatice. Regimul pluviometric va fi deficitar la nivelul întregii țări, dar mai ales în zonele montane.

În săptămâna 18- 25 iulie temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în cele vestice. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în toată țara, dar mai ales în centru și la munte.

În săptămâna 25 iulie– 01 august, temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă la nivelul întregi țări, dar mai ales în regiunile vestice. Regimul pluviometric va fi deficitar în jumătatea vestică a țării, dar mai ales în nord-vest, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

În săptămâna 01 august– 08 august, mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice acestei săptămâni, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor avea o tendință spre deficit în jumătatea vestică a țării, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale, anunță Administrația Națională de Meteorologie.