Fostul ministru al Agriculturii Adrian Chesnoiu, audiat la DNA Timișoara

sursa foto: antena3.ro

Fostul ministru al Agriculturii Adrian Chesnoiu a ajuns luni la DNA Timișoara pentru a da declarații în fața procurorilor.

Conform DNA, „în perioada 09 februarie – 11 aprilie 2022, ministrul ar fi determinat o persoană din subordine, la vremea respectivă membru în mai multe comisii de examinare, să-i furnizeze unui coleg (persoană de încredere a ministrului) o parte din subiectele concepute pentru probele scrise ce urmau a fi susţinute cu ocazia organizării a patru concursuri pentru ocuparea unor posturi de: consilier clasa I, şef serviciu, director executiv adjunct şi director executiv ai unor direcţii judeţene”.

Subiectele ar fi ajuns ulterior la patru candidaţi “agreaţi” dintre care, în urma susţinerii probelor scrise şi orale, doar trei au promovat concursurile respective.

La intervenţia directă a ministrului, în cazul unuia dintre candidaţi, membrii comisiei ar fi fost nevoiţi să-l promoveze pe acesta în condiţiile în care nu obţinuse un punctaj corespunzător. Ca urmare a acestui demers, persoana respectivă a fost numită în funcţia de şef serviciu, obţinând până în prezent venituri salariale în valoare de 33.782 lei.

În urma deschiderii dosarului penal, Adrian Chesnoiu a demisionat din funcția de ministru al Agriculturii și s-a suspendat din PSD.

Chesnoiu a fost înlocuit la ministerul Agricuturii de Petre Daea.