Șocant! Un bărbat s-a sinucis pentru că nu a mai putut să plătească facturile. Ce a scris în biletul de adio

sursa foto: pixabay

Un bărbat în vârstă de 46 de ani, care se afla în şomaj tehnic după ce compania la care lucra şi-a redus activitatea, a fost găsit spânzurat luni, în locuinţa sa din Slatina, unde a fost găsit şi un mesaj scris pe o factură la utilităţi.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt, poliţiştii au fost sesizaţi despre decesul bărbatului de către un coleg de serviciu al acestuia, care l-ar fi căutat acasă pentru că nu-i mai răspundea la apelurile telefonice de aproape două zile, scrie Agerpres.

„La data de 11 iulie a.c, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Olt a fost sesizat, prin apel 112, cu privire la faptul că un bărbat, în vârstă de 46 de ani, a fost găsit spânzurat, la domiciliul său, din municipiul Slatina. Pentru efectuarea de cercetări la faţa locului, s-a deplasat echipa operativă din cadrul Poliţiei Municipiului Slatina, care a stabilit faptul că bărbatul locuia singur. În urma examinării sumare a trupului bărbatului, s-a constatat faptul că acesta nu prezenta urme vizibile de violenţă pe suprafaţa corpului”, au precizat reprezentanţii IPJ Olt.

Trupul bărbatului a fost transportat la Morga Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, în vederea efectuării necropsiei şi stabilirii cu exactitate a cauzei decesului.

Potrivit unor surse, bărbatul a fost găsit spânzurat cu un cablu de o ţeavă de gaze, iar în locuinţă se afla un plic de la o factură de utilităţi pe care scria: „Ultima variantă/o moarte”.

Un lider sindical, Constantin Popescu, de la compania la care lucra bărbatul acuză faptul că salariaţii aflaţi în şomaj tehnic sunt în situaţie dificilă din cauza lipsei de perspectivă privind locul de muncă.

„Sunt 600 de oameni în şomaj tehnic, toţi au datorii, cine nu are datorii, descoperiri de card, alte credite? Problema e că nu pot fi ţinuţi prea mult timp nici în şomaj tehnic pentru că nu sunt bani să fie plătiţi şi după două luni probabil că vor fi trimişi în şomaj. Vor fi concedieri pentru că nu mai sunt bani, nu este energie”, a spus Constantin Popescu.