După 50 de ani de muncă, Marina Voica nu primește pensie de la stat: ‘În viață trebuie să te lupți cu nedreptatea’

sursa foto: libertatea.ro

Cu o carieră artistică impresionantă, de peste 50 de ani, Marina Voica a mărturisit, recent, că ea nu primește pensie de la stat. În vârstă de 85 de ani, artista nu se plânge de acest lucru, dar spune că în viață trebuie să te lupți cu nedreptatea, potrivit click.ro.

„Nu mă plâng nici din punct de vedere material, chiar dacă nu am pensie de la stat. Am fost artist liber profesionist. Mă mulțumesc cu pensia de urmaș (după moartea soțului).

Și, mulțumită Ministerului Culturii, primesc o indemnizație de merit datorită valorii recunoscute de public a muncii mele și a vechimii în activitatea artistică.

Nu am probleme cu partea materială. Nu am regrete, iar cea mai mare împlinire a vieții mele este că trăiesc, că mă bucur de lumea noastră.

Am dus o viață cu bucurii, cu necazuri, ducem o luptă permanent, ne facem că nu observăm ceea ce ar putea să fie rău, suferim dar mergem înainte că așa merge viața.

În viață trebuie să te lupți cu nedreptatea. Nu-i așa? Este cel mai mare dușman al omului. Fiecare om are câte o nedreptate pe care trebuie să o îndure. Eu îmi fac dreptatea mea, cred că este cel mai pozitiv lucru pentru care sunt iubită, pentru energie… Nu optimism, că eu nu sunt optimistă”, a spus Marina Voica.

Marina Voica s-a retras de o bună perioadă de timp la Breaza, acolo unde trăiește liniștită, departe de toată aglomerația Capitalei.