Atenție! Focar de COVID în Thassos, insula preferată de români. Recomandările autorităților elene

sursa foto: g4media.ro

Insula grecească Thassos, destinația preferată de turiștii români, a devenit focar de COVID.  Thomas Angelopoulos, directorul Centrului de Sănătăte din Prinos, atrage atenția într-o postare pe Facebook cu privire la posibile infectări pe insulă. În acest context, acesta propune turiștilor să poarte măști de protecție în spațiile aglomerate

„Din cauza unui focar mare de incidente Covid-19 pe insulă, deși nu este obligatoriu, se recomandă purtarea măștii în toate locurile aglomerate. Să fim atenți pentru că virusul este aici și pândește.

Thassos se îneacă în turiști, traficul este foarte bun de la jumătatea lunii iunie, cu rate foarte bune de ocupare a hotelurilor”, a declarat Paris Paraschoudis, președintele uniunii hotelierilor din insulă, potrivit Thess Economy.

„Cea mai mare parte a turiștilor străini din Thassos sunt români, urmați de alți turiști din balcani, dar și germani, britanici, polonezi, scandinavi, lituanieni, cehi și slovaci. În luna august sunt așteptați italienii, precum și mai mulți greci, care obișnuiesc să plece în vacanțe în luna respectivă”, scrie presa elenă.