Discursul lui Viktor Orban bagă coaliția în ședință! Ciolacu: ‘Declarația a fost jignitoare față de toată lumea’

sursa foto: digi24

Președintele PSD Marcel Ciolacu a condamnat discursul premierului ungar Viktor Orban de la Băile Tușnad, spunând că a fost o jignire pentru toată lumea. Marcel Ciolacu a anunțat că va fi o ședință în coaliție pe această temă.

„O să avem o discuție în cadrul coaliției. Declarația a fost jignitoare față de toată lumea. Nu a fost o jignire adusă în special românilor. Mi-aș fi dorit să nu fie făcută pe teritoriul României, dar indiferent, putea să o facă și pe Himalaya, efectele sunt aceleași”, a spus Marcel Ciolacu.

„Faptul că un stat membru UE, un lider al unui stat membru UE face anumite declarații împotriva NATO și UE, cred că e cel mai în măsură să răspundă. Cealaltă declarație este incalificabilă pentru un om politic în anul 2022 să faci o astfel de declarație”, a mai spus Ciolacu.

Discursul lui Viktor Orban a avut loc sâmbătă la Băile Tuşnad. Atunci, Orban a afirmat că popoarele europene ar trebui să fie libere să se amestece între ele, dar că amestecul cu non-europeni a creat o „rasă mixtă” şi că aceste ţări „nu mai sunt naţiuni”.