Ministrul Economiei: ‘Dacă nu luăm măsuri urgente, ne aşteaptă o iarnă cumplită!’

sursa foto: antena3.ro

Ministrul Economiei, Florin Spătaru, a spus, la Antena 3, că românii se pot confrunta cu o iarnă cumplită, dacă în perioada următoare nu se vor lua măsuri urgente, având în vedere scumpirile accelerate la gaze şi energie. De asemenea, Florin Spătaru a spus că 60.000 de companii sunt în dificultate, pentru că sunt dependente de marii furnizori de energie şi gaz, iar 600.000 de oameni riscă să rămână fără locuri de muncă.

„Asta este ceea ce ne aşteaptă dacă nu vom lua măsuri urgente şi tocmai de aceea, eu ca ministru sunt la al patrulea rând de discuţii cu cei din industrie şi am venit atât în coaliţie cât şi în comitetul interministerial care discută energia, să prezint situaţia de fapt.

Să spunem câteva cifre, că vorbim de protejarea consumatorilor casnici şi ai IMM-urilor, lucru care este absolut necesar, pentru că ei sunt categoriile vulnerabile din această ţară. Avem peste 60.000 de companii, IMM-uri, care sunt dependente de aceşti mari producători industriali. Fie că ei furnizează produse şi servicii către aceste companii sau sunt beneficiarele materiilor prime din această industrie. Vorbim de 60.000 de companii, 600.000 de locuri de muncă. Potenţial, dacă aceste companii mari nu vor avea contracte de energie şi contracte de gaz (…), practic aceste companii ar putea să fie în dificultate, pentru că nu vor mai putea presta servicii şi primi aceste materii prime de la companiile mari”, a declarat ministrul Economiei.