Nicolae Ciucă, reținut cu privire la creșterea pensiilor: ‘Nu vom avea astfel de enunţuri până în momentul în care nu vom avea pe masă cifrele’

sursa foto: gov.ro

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, miercuri seara, întrebat cu ce procent ar trebui majorate pensiile, că nu va fi înaintat un procent până în momentul în care nu vor fi cifrele pe masă şi proiectul de buget pe anul viitor.

„Indiferent de partidul al cărui lider suntem, avem totuşi responsabilitate faţă de cetăţeni să le comunicăm de fiecare dată adevărul, onest şi în funcţie de posibilităţile pe care Guvernul le are. Ceea ce aţi menţionat dumneavoastră a fost probabil o dispută între doi oameni politici. La nivelul Guvernului vă pot spune că nu vom avea astfel de enunţuri până în momentul în care nu vom avea pe masă cifrele. Vedem care este proiectul de buget pentru anul 2023 şi aşa cum am făcut în anul 2022 când am adoptat două pachete de măsuri pentru a sprijini cetăţenii României, tot la fel vom face şi de aici înainte, inclusiv pentru anul 2023. În funcţie de decizia pe care o vom lua în coaliţie, vă rog să aveţi încredere că o vom comunica”, a răspuns Nicolae Ciucă, după ce a participat la un eveniment organizat de Consiliul Investitorilor Străini.

Referitor la propunerea lui Rareş Bogdan de mărire a pensiilor cu 16% şi remarcile acestuia la adresa ministrului Finanţelor Adrian Câciu, prim-ministrul a catalogat-o ca fiind probabil „o dispută între doi oameni politici”.