Elicopter prăbușit în Kiev – ministrul de Interne și adjunctul lui, morți / FOTO & VIDEO

sursa foto: pixabay

Şaisprezece persoane, între care ministrul ucrainean de interne, Denis Monastirski, şi-au pierdut viaţa după ce un elicoper s-a prăbuşit în apropierea unei grădiniţe şi a altor clădiri rezidenţiale din Brovari, un orăşel din regiunea Kiev, a anunţat şeful poliţiei, citat de The Kyiv Independent.

Şeful Poliţiei Naţionale, Ihor Klimenko, a declarat că doi dintre cei morţi sunt copii, iar alte 22 de persoane se află în spital, inclusiv 10 copii.

Un elicopter s-a prăbuşit miercuri dimineaţă în apropierea unei grădiniţe şi a unor clădiri rezidenţiale din oraşul Brovari din regiunea Kiev, iar tragedia s-a soldat cu victime, relatează CNN şi The Guardian.

„Nu este vorba de un accident de maşină. În oraşul Brovari, un elicopter a căzut în apropierea unei grădiniţe şi a unei clădiri rezidenţiale. În momentul tragediei, în grădiniţă se aflau copii şi angajaţi ai instituţiei. În acest moment, toată lumea a fost evacuată. Există victime. Ambulanţe, poliţie şi pompieri lucrează la locul accidentului”, a anunţat pe Telegram Oleksi Kuleba, guvernatorul regiunii Kiev.

Nu este clar deocamdată ce a cauzat prăbuşirea elicopterului.

Nu a existat un comentariu imediat din partea Rusiei, iar oficialii ucraineni nu au făcut nicio referire la vreun atac rusesc în zonă la momentul respectiv.