Explozie în Istanbul: 6 persoane au murit și alte 81 au fost rănite / Erdogan: ‘Miroase a terorism’

sursa foto: digi24

O explozie a avut loc duminică pe bulevardul Istiklal din Istanbul. Șase persoane au murit şi alte 81 au fost rănite, a declarat vicepreşedintele turc Fuat Oktay, care a vizitat locul exploziei. El a declarat presei din Piaţa Taksim din Istanbul că explozia este considerată un act terorist, iar cea care a detonat bomba este o femeie, relatează Anadolu.

Dând mai multe detalii despre atac, ministrul Justiţiei Bekir Bozdag a afirmat că o femeie a stat pe una dintre băncile de pe stradă mai mult de 40 de minute, iar explozia a avut loc la doar câteva minute după ce aceasta s-a ridicat.

El a adăugat că o anchetă este în desfăşurare, posibile scenarii fiind că un sac cu explozivi a fost detonat automat sau printr-o telecomandă de la distanţă.

Potrivit guvernatorului Istanbulului, Ali Yerlikaya, explozia a avut loc în jurul orei 16.20. (1320 GMT) ora locală, cu poliţia şi oficialii de urgenţă izolaţi faţa locului.

Anterior, preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, chiar înainte de a pleca în Indonezia pentru a participa la cel de-al 17-lea summit G20, a declarat că atacul cu bombă „miroase a terorism”. El a spus că ţara nu se va lăsa înfrântă în faţa terorismului şi toţi autorii vor fi identificaţi.