Haos în Brazilia! Susținătorii fostului președinte, Jair Bolsonaro, au luat cu asalt Congresul

sursa foto: mandurah mail

Se pregătește o revoluție, în Brazilia. Mii de susținători ai fostului președinte, Jair Bolsonaro, au ieșit în stradă și au luat cu asalt Congresul.

Pentru a potoli spiritele, forțele de ordine au utilizat gaze lacrimogene, informează presa internațională. Scenele dramatice au loc la o săptămână după învestirea fostului președinte și pușcăriaș Luiz Inacio Lula da Silva. În Brazilia, la final de 2022, au avut loc cele mai controversate alegeri din istoria recentă.

Protestatarii au spart geamurile clădirii administrative din capitala Brasilia, pe modelul de la Washington, după ce Joe Biden a fost declarat noul președinte al SUA.

De asemenea, susținătorii lui Bolsonaro au pătruns și în Palatul Prezidențial și al Curtea Supremă. Brazilienii sunt furioși, iar acuzațiile cu privire la fraudarea alegerilor continuă, la trei luni de zile de la controversatul scrutin.

Lula a oferit o reacție, pe fondul tensiunilor sociale. El i-a etichetat pe protestatari drept „fasciști”. Atacatorii vor fi pedepsiți cu toată puterea legii. Mai mult, noul președinte a semnat un decret prin care a cerut forțelor de ordine federale să intervină ferm.