Masca revine în România? OMS recomandă guvernelor să ia măsuri: ‘Sunt îngrijorat de faptul că numărul cazurilor de COVID continuă să crească’

sursa foto: antena3.ro

Șeful OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat că subvariantele Omicron continuă să genereze noi valuri de cazuri, spitalizări și decese în întreaga lume. El a îndemnat guvernele din întreaga lume să implementeze măsuri precum folosirea măștii și îmbunătățirea ventilației, potrivit Sky News.

Numeroase guverne au renunțat aproape complet la restricțiile privind coronavirusul, în urma lansării cu succes a vaccinurilor. Totuși, directorul general al organizației a subliniat că pandemia „nu este nici pe departe încheiată”.

„Sunt îngrijorat de faptul că numărul cazurilor de COVID-19 continuă să crească – punând o presiune suplimentară asupra sistemelor de sănătate și a lucrătorilor din domeniul sănătății, care sunt încorsetați. Sunt, de asemenea, îngrijorat de tendința de creștere a numărului de decese”, a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Printre variantele și subvariantele urmărite de OMS se numără BA.2.75 care a fost descoperită pentru prima dată în India în luna mai. Oamenii de știință spun că varianta ar putea fi capabilă să se răspândească rapid și să ocolească imunitatea de la vaccinuri și infecțiile anterioare.