Volodimir Zelenski, acuzații grave: Rusia blochează accesul umanitar la Mariupol pentru a ascunde mii de victime

sursa foto>: g4media

Rusia blochează accesul umanitar la Mariupol pentru a ascunde „miile” de victime din acest oraş asediat din sud-estul Ucrainei asupra căruia continuă atacurile şi bombardamentele, a afirmat miercuri preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski.

„Cred că unul dintre motivele principale pentru care nu putem face să intre ajutor umanitar în Mariupol este că, până când totul va fi de soldaţii ruşi, le este teamă că lumea va vedea ce se întâmplă acolo”, a declarat Volodimir Zelenski într-un interviu pentru Canalul turc de televiziune Habertürk, postat online de preşedinţie, scrie Agerpres.

Este vorba „nu despre zeci, ci despre mii de persoane ucise şi mii de răniţi”, a adăugat el.

„Ştim câţi soldaţi (ucraineni) au murit acolo şi câţi au fost răniţi, dar nu ştim câţi civili”, a spus şeful statului ucrainean.

„În orice caz, ei (ruşii) nu vor putea ascunde totul (…). Un astfel de număr, este imposibil de ascuns. Şi cred că o să vedem cu toţii când vom intra în Mariupol”, a mai declarat el.

„La Bucha, de exemplu, au încercat să facă asta, au ars o mulţime de oameni în această regiune: Bucha, Irpin, Hostomel. Au ars familii. Marţi, am găsit din nou o familie: tatăl, mama, cei doi copii. Copii foarte mici. De aceea spun: sunt nazişti”, a acuzat preşedintele ucrainean.

Întrebat despre posibilitatea de a continua discuţiile cu Rusia, Volodimir Zelenski consideră că aceste negocieri „vor trebui oricum să aibă loc”.

„Nu prea vrem să negociem cu Rusia după ce am văzut, nu prea, trebuie să vă spun, pentru că înţelegem cu cine avem de-a face. Dar trebuie să găsim chiar şi cea mai mică posibilitate de a negocia. Cred că este greu să opreşti războiul altfel „, a adăugat el.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.