Zelenski oferă un schimb Rusiei: ‘Omul ăsta al vostru pentru băieţii şi fetele noastre, care sunt acum în captivitate la ruşi’

sursa foto: antena3

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a propus miercuri să îl schimbe pe Viktor Medvedciuk, un politician pro-rus de rang înalt, cu prizonieri de război deținuți de forțele ruse.

„Este deosebit de cinic din partea lui să folosească camuflajul militar. A încercat să se deghizeze aşa. Aşa un «soldat». Aşa un „patriot”. Ei bine, dacă Medvedciuk a ales o uniformă militară, i se aplică regulile din timpul războiului. Ofer un schimb Federaţiei Ruse: omul ăsta al vostru pentru băieţii şi fetele noastre care sunt acum în captivitate la ruşi. De aceea, este important ca oficialii din forţele noastre de ordine şi militari să ia în considerare această posibilitate”, a declarat Zelenski într-un mesaj video postat pe Facebook.

Marți, serviciile de securitate ucrainene au declarat că l-au arestat pe Medvedciuk, care este cel mai apropiat și mai influent aliat al președintelui Vladimir Putin în Ucraina.

Viktor Medvedciuk se afla în arest la domiciliu pentru suspiciune de trădare, dar a fugit la câteva zile după invazia rusă. Medvedciuk, care spune că Putin este nașul fiicei sale, a negat acuzațiile. O fotografie distribuită pe rețelele de socializare pare să-l arate cu un aspect dezordonat, în cătușe și purtând uniformă militară.

1 thought on “Zelenski oferă un schimb Rusiei: ‘Omul ăsta al vostru pentru băieţii şi fetele noastre, care sunt acum în captivitate la ruşi’

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.