Camera Deputaților a decis creșterea normei de hrană din spitale. Beatrice Mahler: ‘Este foarte greu să alcătuiești un meniu diversificat’

sursa foto: digi24

Proiectul care prevede creșterea normei de hrană de la 11 la 22 de lei a fost adoptat miercuri în Camera Deputaților, în calitate de for decizional. Cu toate acestea, Beatrice Mahler, manager la Institutul Marius Nasta, a explicat la B1 Tv că indemnizația de hrană din spitale nu asigură, mai ales pentru pacienții care necesită o spitalizare prelungită, un meniu diversificat.

„Noi avem bucătărie proprie și asigurăm cantitate suficientă de mâncare. Am avut în perioada în care am renovat bucătăria institutului externalizare. Am avut foarte multe reclamații legate de cantitatea de mâncare. Legea tuberculozei prevede din acest an ca pacientul să primească o indemnizație de hrană dacă nu este internat. În perioada în care este internat se consideră că alocația de hrană este mâncarea pe care o primește în spital. Acești pacienți au nevoie de un regim caloric special. Este foarte greu să alcătuiești un meniu diversificat”, a spus medicul Beatrice Mahler.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.