Secretul longevității gemenelor care tocmai au împlinit 102 ani

Sursă foto: BBC News

Edith Dumbleton și Dorcas Tobin s-au născut la doar 45 de minute distanță una de cealaltă, pe 28 iunie 1920, în Banbury, Oxfordshire.

La împlinirea centenarului, cu doi ani în urmă, nu s-au putut vedea din cauza restricțiilor Covid, deși le despart numai 128 de kilometri. Pentru că anul acesta starea de sănătate le-a permis, familia le-a organizat o aniversare, scrie BBC. Cum au sărbătorit? Modest, cu multe amintiri și un sandviș cu brânză. Zilele următoare s-ar putea bucura de o ieșire la un ceai în oraș, alături de familie.

  • Emily și Dorcas sunt unele dintre cele mai bătrâne gemene din Marea Britanie și din lume. Au depășit războaie, epidemii, crize economice și multe drame personale. Fiica lui Edith, doamna Bemand, ea însăși ajunsă la o vârstă venerabilă, le-a dezvăluit jurnaliștilor englezi secretul longevității celor două surori: ” mama are o vorbă pe care o spune mereu: nu am avut multe, dar am apreciat întotdeauna ceea ce am avut”.
  • „Cred că le-a ajutat faptul că au dus o viață simplă, au știut să se bucure de ceea ce au avut și nu și-au făcut griji pentru ceea ce le lipsea și nu au putut obține”, a completat doamna Bemand.Sursă foto: BBC News