George Simion s-a ales cu dosar penal pentru conducerea fără permis. Cum se apără liderul AUR

sursa foto: antena3.ro

Liderul AUR, George Simion, este cercetat în cadrul unui dosar penal pentru că a condus un autoturism având permisul de conducere suspendat. Poliţia Capitalei a transmis, vineri, printr-un comunicat de presă, că poliţiştii au depistat în Piaţa Victoriei, un conducător auto care oprit un autocar într-o zonă interzisă. De asemenea, un poliţist a fost agresat în urma intervenţiei din Piaţa Victoriei, din noaptea de joi spre vineri, în zonă fiind prezenţi mai mulţi membri şi simpatizanţi AUR.
„Acesta a refuzat să se supună dispoziţiei poliţiştilor rutieri de mutare a autocarului din zona interzisă, motiv pentru care a fost sancţionat contravenţional cu 1.450 de lei, fiind dispusă şi măsura complementară de suspendare a dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 30 de zile. Pe timpul intervenţiei, unul dintre poliţişti a fost agresat, în acest sens fiind sesizată unitatea de parchet competentă în vederea continuării cercetărilor pentru o posibilă faptă de ultraj”, a transmis Poliţia Capitalei.
Sursa citată a menţionat că poliţiştii rutieri au dispus apoi, ridicarea autocarului,  folosindu-se în acest scop o platformă de tractare.
Pe parcursul nopţii de joi spre vineri, mai multe persoane au tulburat liniştea şi ordinea publică, iar poliţiştii şi jandarmii au dat trei amenzi în valoare totală de 14.200 de lei.
Poliţia Capitalei a precizat că lui George Simion i-a fost întocmit dosar penal pentru conducere fără permis.
„Totodată, în cursul aceleiaşi nopţi, tot în Piaţa Victoriei, poliţiştii rutieri au depistat un bărbat în vârstă de 36 de ani care a condus un autoturism având permisul de conducere suspendat. Acesta a fost condus la sediul Brigăzii Rutiere, unde i-a fost întocmit un dosar penal pentru conducere fără permis, respectiv conducerea unui autovehicul pe drumurile publice având suspendată exercitarea dreptului de a conduce”, a mai transmis Poliţia Capitalei.
Liderul AUR, George Simion, susține că nu a știut că are permisul suspendat deoarece nu a fost înștiințat.
„Toată schema a fost să ne dea jos din autocar, să mă ducă sub pretexte false la poliţie. Pentru că am o ordonanţă de clasare din august despre care acum am aflat. Toată schema lor a fost să ne scoată din autocar cu forţa, cu mascaţii, cu jandarmii. Asta voiau să facă cu jandarmii ca să elimine protestul de aici”, a spus liderul AUR, George Simion, după ce a fost chemat să dea declarații la poliție.