Marcel Ciolacu, anunț pentru milioane de români: ‘Indexarea pensiilor va fi categoric făcută’

sursa foto: captura video

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a vorbit de majorarea pensiilor, după ce ministrul Finanţelor Adrian Câciu a anunţat acest lucru, dar se pare că este vorba doar de acea indexare cu inflaţia, care este obligatorie prin lege la fiecare început de an.

„Felicit toți colegii care au închis județele cu proiectul Anghel Saligny, unde, în calitatea de președinte al Consiliului Județean, și tu și ceilalți colegi ai tăi din Partidul Social Democrat ați avut capacitatea să nu faceți diferențe politice între administrațiile locale.

Toți primarii, indiferent de culoare politică, lucrează în slujba cetățeanului și trebuie să fie o linie roșie pe care niciun politician să nu o treacă niciodată.

Mă bucur că este această abordare. Îmi aduc aminte de declaraţiile salvatorilor omenirii și a poporului român, cei de la USR care au trecut în PNRR într-o listă, eventuale spitale județene, municipale orășenești, ținând cont că Partidul Social Democrat reprezintă în peste jumătate din administrațiile județene. Au trecut doar 3 proiecte pentru eligibilitatea spitalelor, dar, în schimb, au încălcat legea, trecând vreo 18 fără SF-uri.

De fapt, aici există diferența între Partidul Social Democrat și cei care vremelnic pun câteodată mâna pe putere și dovedesc nu capacitate administrativă, dimpotrivă, dovedesc neputință, orgoliu, indiferență și mă bucur încă o dată că am luat decizia împreună cu colegii mei, să creionăm această nouă coaliție și să ne implicăm într-un moment foarte dificil care trece România în actul de guvernare.

Și mă bucur că se simte o creștere a eficienței guvernamentale și un spirit de echipă în cadru partidului”, a spus Marcel Ciolacu, într-o conferință de presă.

Întrebat despre declaraţiile ministrului Finanţelor care a spus că sistemul public de pensii nu este impozitat până la suma de 2.000 de lei, Marcel Ciolacu a precizat:  „Mă bucur dacă are această intenție. Știți foarte bine că iarăși am venit când s-au luat măsurile fiscale cu anumite deduceri în funcție de venituri până în 4.500 de lei pentru tineri, în mod deosebit, fiindcă acolo sunt cei mai mulți șomeri statistic, nu numai în România, în întreaga Europă. Mă bucur că domnul ministru al Finanțelor caută soluții pentru cei care au nevoie de aceste soluții într-o perioadă, repet foarte complicată prin care trece și România, trecem cu noi toți și trebuie să găsim momentul de solidaritate și echitate ca să putem depăși aceste momente.

Nu am avut această discuție în interiorul coaliției, dar vom avea. Categoric va fi o nouă abordare. Știm că ultimul pachet a fost introdus odată cu măsurile fiscale, au mai fost produse de duceri pentru școlarizare focusat pe anumite persoane și sunt ferm convins că după rectificarea bugetară, după ce terminăm toate calculele cu toate ministerele, o să încercăm să creionăm alte facilități și alte abordări, atât pentru mediu economic, cât și pentru mediul social”.

Întrebat apoi dacă există posibilitatea majorării pensiilor în viitorul apropiat, Marcel Ciolacu a spus: „Haideți să închidem toate ministerele. Ce vă pot spune cu exactitate: Legile în România sunt date ca să fie respectate, deci indexarea pensiilor categoric va fi făcută. Vom vedea dacă venim cu o majorare a tuturor pensiilor sau mergem în continuare focusați pe cei cu venituri mici și medii”.