Nicolae Ciucă a bătut cu pumnul în masă la întâlnirea cu ministrul Sportului și conducerea COSR: ‘Solicit elaborarea unui plan concret de abordare’

sursa foto: Nicolae Ciuca / Facebook

Premierul Nicolae-Ionel Ciucă a convocat miercuri, la Palatul Victoria, o întâlnire cu ministrul Sportului, Carol-Eduard Novák, și conducerea Comitetului Olimpic și Sportiv Român. Discuțiile s-au axat asupra Strategiei naționale pentru sport, elaborată de Ministerul Sportului, și care urmează să parcurgă etapele de aprobare.

Premierul a solicitat ca acest document strategic să fie finalizat prin consultare cu instituțiile cu atribuții în domeniu și să fie construit pe trei piloni: încurajarea sportului de masă, prin finanțări acordate de Ministerul Sportului, susținerea performanței sportive prin intermediul COSR, precum și dezvoltarea și modernizarea infrastructurii sportive, în colaborare cu autoritățile locale. De asemenea, prim-ministrul consideră că este necesară stabilirea unor criterii transparente de finanțare corelate cu angajamentele de performanță.

„Este nevoie de o abordare prin care să încurajăm practicarea sportului de masă, dar și performanța sportivă pentru a oferi cetățenilor români șansa la o viață sănătoasă și bucuria obținerii de rezultate deosebite de către sportivii noștri. Dezvoltarea infrastructurii necesare pregătirii sportive este absolut necesară atât pentru a încuraja copiii și tinerii să facă sport, cât și pentru a-i susține pe cei care doresc și pot să facă performanță. Guvernul, împreună cu COSR și federațiile sportive, se va implica asumat în eforturile sportivilor de a urca pe scara performanței și de a obține rezultate la competițiile europene și internaționale. În perspectiva Jocurilor Olimpice din 2024 de la Paris, solicit elaborarea unui plan concret de abordare, alături de care finalizarea Strategiei naționale pentru sport, prin colaborarea dintre Ministerul Sportului și COSR, joacă un rol esențial”, a subliniat prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă.