Paul Stănescu, către liberali: ‘Să fim responsabili și să mărim pensiile românilor fără să apelăm la populism’

sursa foto: digi24

Secretarul general al PSD Paul Stănescu face apel la o guvernare responsabilă, nu la populism.  Coaliția trebuie să ia cea mai bună decizie, astfel încât să nu fie pusă în pericol stabilitatea bugetară, susține secretarul general al PSD Paul Stănescu.

„Ne amintim cu toții cât de precauți și neîncrezători au fost liberalii când PSD a propus o creștere responsabilă cu 10% a pensiilor românilor. Iar dacă PSD nu ar fi intrat la guvernare ca să stabilizeze situația politică, pensiile ar fi rămas la niveluri inacceptabile. Abia am reușit să reparăm unele aberații din PNRR, precum limitarea creșterii pensiilor, dacă este să dăm un singur exemplu”, arată Paul Stănescu.

El spune că, de asemenea, coaliția are obligația să țină cont și de problemele altor categorii profesionale și sociale care au nevoie de intervenție guvernamentală.

„Eu voi face o recomandare sinceră și de bun-simț colegilor de guvernare liberali: să nu intrăm pe tărâmul mocirlos al populismului. Să ne comportăm rațional ca să avem resurse și pentru alte categorii sociale și profesionale. Trebuie să fim cinstiți și aproape de toți românii. O măsură complementară măririi pensiilor, astfel încât bunicii noștri să fie protejați și mai bine, este reglementarea pieței energetice. Aici suntem de acord cu dezbateri serioase, astfel încât prețul energiei pe care consumatorii români să-l plătească să fie cât mai mic. Și încă mai așteptăm din partea ministrului Energiei soluții corecte și concrete”, a adăugat secretarul general al PSD.

El crede că trebuie abandonată „grija față de piața liberă din energie pe care dreapta a cultivat-o atâta timp, pentru că s-a văzut cine a beneficiat din această criză energetică: doar diverse grupuri de interese și niște băieții deștepți. Și aici a trebuit să punem pe agenda coaliției diverse măsuri, astfel încât românii să nu plătească factura petrecerilor potentaților din energie. În schimb, nu am observat un interes prea mare în reglementarea pieței energetice și stabilirea unui preț cât mai mic, bun pentru români și economie”.