Primarii vor avea salarii majorate. Marcel Ciolacu: ‘E un lucru corect’

sursa foto: digi24

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, este de acord cu majorarea veniturilor aleşilor locali.  Marţi, 27 septembrie, Camera Deputaţilor a adoptat, în calitate de for decizional, majorarea salariilor pentru primari, viceprimari, preşedinţi şi vicepreşedinţi de Consilii Judeţene, cu 168 de voturi pentru, 79 de voturi împotrivă şi 4 abţineri, eliminând din forma de la Senat majorarea pentru ceilalţi demnitari.

„Am văzut şi eu ştirile. E complicat să explici celor de acasă, celor care se uită la noi, tehnica legislativă. Sunt de acord cu majorarea salariilor la primari, la cei aleşi, pentru că ei sunt încă … e o diferenţă între Legea 153 şi grila demnitarilor. Au rămas încă în grila de 2017-2018, mi se pare, şi oricum nu vor fi aduşi la zi, vor fi aduşi la anul 2021”, a declarat Marcel Ciolacu, la Antena 3.

Întrebat unde vor fi găsite resurse bugetare pentru majorarea salariilor aleşilor locali, şeful PSD a explicat că „nu e un fenomen de masă” care să implice costuri foarte mari, fiind vorba despre 3.100-3.200 de persoane care să beneficieze de aceste majorări de venituri.

Ciolacu a ţinut să adauge că ”e un lucru corect” majorarea veniturilor aleşilor locali.