Reacția premierului Ciucă după demisia lui Cîmpeanu. Ligia Deca, în cărți pentru a prelua mandatul la Educație

sursa foto: gov.ro

Premierul Nicolae Ciucă anunță că i-a acceptat demisia lui Sorin Cîmpeanu de la Ministerul Educației și-i mulțumește acestuia pentru „proiectele demarate în beneficiul sistemului de educație”. El spune că urmează consultări pentru nominalizarea altui ministru al Educației.

„Am acceptat astăzi demisia domnului Sorin Câmpeanu din funcția de ministru al educației. Îi mulțumesc pentru colaborarea de până acum și pentru proiectele demarate în beneficiul sistemului de educație. În continuare, România are nevoie de stabilitate și coerență pentru a putea implementa reforma durabilă pe care ne-o dorim cu toții pentru învățământ. Urmează să ne consultăm în Partidul Național Liberal și în cadrul coaliției de guvernare și să validăm, cu celeritate, propunerea pe care o voi înainta domnului președinte al României, Klaus Iohannis, pentru funcția de ministru”, scrie pe Facebook Nicolae Ciucă.

Ligia Deca, consilier prezidențial, ar urma să fie desemnată pentru a prelua mandatul de ministru al Educației, în urma demisiei lui Sorin Cîmpeanu, precizează pentru MEDIAFAX surse politice.