3 sate românești, în topul mondial al turismului

Trei dintre cele mai frumoase sate de la noi ar putea așeza România pe harta turistică a  lumii. Ele au obținut cele mai mari punctaje în cadrul etapei naționale a competiției „Best Tourism Villages”, lansată de Organizația Mondială a Turismului (OMT), anunță Ministerul Antreprenoriatului și Turismului. Cele trei sate câștigătoare sunt Rășinari (județul Sibiu), Biertan (județul Sibiu) și Ciocănești (județul Suceava).

„Satele noastre sunt adevărați ambasadori ai turismului românesc! În acest an, Rășinari, Biertan și Ciocănești, datorită unor astfel de instrumente de promovare internațională, au o nouă ocazie să devină cunoscute în întreaga lume și, mai mult, să se regăsească în oferta multor agenții de turism internaționale. MAT le va fi alături și în etapa mondială a concursului! Felicitări tuturor satelor candidate!”, a declarat ministrul antreprenoriatului și turismului, Constantin-Daniel Cadariu.

Cele trei sate au șansa de a fi desemnate „Best Tourism Villages” sau de a fi incluse în Programul Upgrade, prin intermediul căruia vor beneficia de suport din partea OMT și a partenerilor pentru îmbunătățirea domeniilor de activitate, conform rezultatelor evaluării, anunță un comunicat al ministerului de resort.