BREAKING Omul de afaceri Alexander Adamescu poate fi extrădat din Marea Britanie

sursa foto: pixabay

Omul de afaceri Alexander Adamescu, fiul lui Dan Adamescu, poate fi extrădat din Marea Britanie! Curtea de Apel Bucureşti a admis luni o contestaţie a DNA şi a desfiinţat hotărârea Tribunalului.

„În baza art. 205 Cod procedură penală admite contestaţia formulată de Ministerul Public – DNA împotriva încheierii din data de 3.03.2022, pronunţată de judecătorul de cameră preliminară din cadrul Tribunalului Bucureşti – Secţia I Penală în dosarul nr. 17560/3/2021/a1.1. Desfiinţează în totalitate încheierea contestată şi rejudecând: în temeiul art. 242 Cod procedură penală respinge ca nefondată cererea de revocare a măsurii arestării preventive formulată de inculpatul Adamescu Bogdan Alexander. Definitivă”, se arată în decizia CAB.

Iniţial, pe 3 martie, un judecător de la Tribunalul Bucureşti a dispus revocarea mandatului de arestare şi retragerea mandatului european de arestare emis în lipsă pe numele lui Adamescu în anul 2016, decizie care ar fi blocat extrădarea lui din Marea Britanie.

Alexander Adamescu a plecat din România şi s-a stabilit în Marea Britanie, de unde autorităţile române au încercat fără succes să-l extrădeze în ultimii ani.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.