Evadare ca în filme în Capitală! Un deținut deosebit de periculos a evadat dintr-un spital îmbrăcat în haine de medic

sursa foto: pixabay

Un deținut deosebit de periculos a evadat din Spitalul „Bagdasar Arseni” din Capitală, unde era internat pentru investigații medicale.

Deținutul Adrian Constantin Dincă, în vârstă de 32 de ani, condamnat definitiv la o pedeapsă privativă de libertate de 23 de ani și 10 luni pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată, clasat în regim maximă siguranță, a părăsit marți Spitalul „Bagdasar Arseni”din București, unde se afla internat pentru investigații medicale.

La momentul evadării, deținutul era îmbrăcat cu pantaloni scurți de culoare bleumarin, tricou bleumarin, halat alb și mască chirurgicală și purta adidași de culoare neagră cu talpă albă.

„În vederea capturării deţinutului au fost dispuse măsuri specifice, respectiv: sesizarea Secției 15 și 26 Poliție, alarmarea personalului, trimiterea de echipe de căutare formate din personalul unităţii, precum şi Secția Urmăriri din cadrul Direcției Generale a Municipiului București, cooperarea cu Inspectoratul General al Poliției Române, Inspectoratul General al Jandarmeriei Române, Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră. De asemenea, conducerea penitenciarului a dispus demararea unei verificări interne, care să stabilească circumstanțele procedurii evenimentului”, a declarat inspectorul de poliție penitenciară Raluca Gheorghe, purtător de cuvânt la Penitenciarul București-Rahova.