Fermierii vor avea acces la apă pentru irigaţii mai devreme faţă de alţi ani. Ministrul Agriculturii: ‘Am luat toate măsurile’

sursa foto: Facebook

Fermierii care se află în zonele viabile de irigat vor avea acces la apă mai devreme faţă de alţi ani, având în vedere că nu au fost precipitaţii peste iarnă, a anunţat ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Adrian Chesnoiu.

„Am luat toate măsurile pentru a asigura fermierilor care se afla în zonele viabile de irigat accesul la apă mai devreme față de alți ani, având în vedere că peste iarnă ne-am confruntat cu lipsa precipitațiilor.
Încă din 19 martie am pornit sistemele și am umplut canalele cu apă în Timiș, iar această acțiune continuă în toate zonele țării în care fermierii au solicitat furnizarea apei pentru irigații.
La această dată infrastructura de îmbunătățiri funciare este pregătită pentru funcționare și poate asigura un nivel optim al apei pentru o suprafață potențial irigabilă de 1.289.381 ha.
Continuăm măsurile de sprijin prin asigurarea gratuită a apei pompate pe infrastructura principală de irigații și suportarea a până la 50% din costurile facturilor la energie electrică folosită pentru instalațiile și echipamentele deținute de fermieri. De asemenea, continuă și lucrările de modernizare a infrastructurii de irigații, pentru că urmărim să creștem suprafața viabilă pentru irigat la două milioane de hectare.
Datele obținute din teritoriu ne arată că la această dată situația răsăririlor este bună în majoritatea bazinelor cerealiere. Monitorizăm în permanență situația culturilor și suntem pregătiți să intervenim dacă situația o va impune”, anunță ministrul Agriculturii pe Facebook.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.