Furt uriaș de motorină la baza NATO Kogălniceanu. Șapte militari români și un civil, arestați

sursa foto: pixabay

Șapte militari români şi un civil au fost reţinuţi și apoi arestați preventiv, fiind acuzaţi că au furat tone de combustibil din baza militară Mihail Kogălniceanu.

22 de militari şi civili sunt acuzaţi de procurori că, în ultimele luni, au furat şapte tone de combustibil, motorină şi kerosen din Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu. Combustibilul era sustras direct din cisterne, în bidoane şi canistre de plastic şi era scos din bază chiar cu maşinile personale ale suspecţilor, susţin surse din anchetă. Apoi era vândut la negru, brut sau diluat, către fermieri, proprietari de utilaje agricole.

Marți au fost făcute mai multe percheziţii la domiciliile celor anchetăţi, dar şi în unitatea militară, percheziţii în urmă cărora au fost reţinuţi şapte militari şi un angajat civil al bazei. Miercuri seara, magistrații de la Tribunalul Constanța au decis arestarea lor preventivă.

„Admite propunerea formulată de Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti în dosarul penal nr. 444/P/2022. În baza (…) dispune arestarea preventivă a inculpaţilor (…) pe o perioadă de 30 zile. (…) Respinge cererile formulate de inculpaţii (…) de luare a măsurii controlului judiciar, precum şi cererile de luare a măsurii arestului la domiciliu sau control judiciar formulate de inculpaţii (…). Dispune emiterea de îndată a mandatelor de arestare preventivă. Cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare pentru inculpat şi de la comunicare pentru procuror”, se arată în soluţia pe scurt dată de judecătorii Tribunalului Constanţa.