Incendiu de vegetație în insula Thassos. Recomandarea MAE pentru românii aflați în concediu

sursa foto: newsdiaspora

Incendiul de vegetație din zona Limenaria, Thassos. MAE le recomandă românilor aflați pe Insula Thassos să evite deplasările în zona afectată de incendiu.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizează că, în contextul temperaturilor ridicate înregistrate în Grecia, în insula Thassos, zona Limenaria, s-a produs un incendiu de vegetaţie, care afectează estul insulei.

Autoritățile elene au dispus evacuarea persoanelor din zonă, în timp ce pompierii luptă pentru stingerea incendiului.

MAE informează că, până la acest moment, la nivelul misiunii diplomatice și al oficiului consular nu au fost recepționate solicitări de asistență.

MAE recomandă cetățenilor români care se află pe Insula Thassos să evite deplasările în zona afectată de incendiu și să informeze de îndată Consulatul General al României la Salonic dacă sunt afectați de efectele acestui incendiu.

Ambasada României la Atena și Consulatul General al României la Salonic continuă monitorizarea cu atenție a situației și menţin permanent contactul cu autoritățile locale, fiind pregătite să acorde asistență consulară, conform competențelor legale, în funcție de solicitări.

MAE reamintește că cetățenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la următoarele numere de telefon ale Ambasadei României la Atena :+30 210 6728879, +30 210 6744544, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență sau la numărul de urgenţă al misiunii diplomatice: +30 697 8996222.