Ne așteaptă o lună de foc – prognoza meteorologilor pentru următoarele 4 săptămâni

sursa foto: cancan

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis marți prognoza pentru perioada 6 iunie-4 iulie. Temperaturile în următoarele patru săptămâni vor fi mai ridicate decât cele normale, iar regimul pluviometric va fi deficitar în aproape toată țara.

6 – 13 iunie
Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în jumătatea nordică a țării, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale. Regimul pluviometric va fi excedentar în extremitatea de sud-vest, sud și de sud-est a țării, iar în rest va fi în general deficitar, mai ales în regiunile nordice.

13 – 20 iunie
Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în toate regiunile, dar mai ales în zonele montane.

20 – 27 iunie
Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile. Regimul pluviometrc va fi deficitar la nivelul întregii țări, dar mai ales la munte.

27 iunie – 4 iulie
Regimul pluviometrc va fi deficitar la nivelul întregii țări, dar mai ales la munte. Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.