Percheziții în București și alte două județe, într-un dosar de fals şi abuz în serviciu

sursa foto: gandul.ro

Poliţiştii din Giurgiu fac joi dimineaţă nouă percheziţii domiciliare, în judeţele Giurgiu, Ilfov şi în Bucureşti, la persoane fizice şi juridice, într-un dosar ce vizează infracţiuni de fals intelectual, complicitate la fals intelectual, abuz în serviciu şi fals în înscrisuri sub semnătura privată, toate în formă continuată fapte care ar fi fost comise în activitatea unei ferme de păsări.

Potrivit IPJ Giurgiu, sunt efectuate cercetări în legătură cu plângerea formulată de către Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, cu privire la existenţa unor neconcordanţe în cazul documentelor de achiziţie şi de vânzare a unor păsări de la exploataţia de creştere a găinilor de ouă pentru consum, ce aparţin unei societăţi comerciale din judeţ.

De asemenea, reprezentanţii DSVSA Giurgiu au sesizat şi unele neconcordanţe între datele înscrise în documentele care au fost prezentate la centrul de ambalare a ouălor aparţinând societăţii comerciale în cauză, precum şi în actele cu care acestea au fost comercializate către o societate comercială din municipiul Bucureşti şi, ulterior, altor societăţi comerciale din ţară.

Din cercetările efectuate a reieşit faptul că, la data de 18 martie, la punctul de lucru al societăţii, a fost declarată influenţă aviară.

‘Anterior declarării focarului, un medic veterinar din cadrul DSVSA Giurgiu, cu care societatea avea încheiat contract pentru prestarea serviciilor veterinare, în perioada 3-10 martie, ar fi întocmit în mod fals şi fără respectarea prevederilor legale 20 de certificate de sănătate, pentru comercializarea a 7.690 de păsări vii, provenite din exploataţia din judeţul Giurgiu şi ar fi atestat, în mod necorespunzător, că acestea ar fi fost comercializate către diferite persoane din judeţ la preţul de 1 leu pe bucată’, arată sursa citată.

Reprezentanţii IPJ mai precizează că funcţionarul economic din cadrul societăţii ar fi ajutat medicul veterinar să falsifice, prin completarea celor 20 de certificate de sănătate cu date nereale.

De asemenea, acesta ar fi falsificat şi avizele de însoţire a mărfii, consemnând faptul că ar fi fost comercializate către diferite persoane din judeţul Giurgiu.

La sediul IPJ Giurgiu vor fi conduse 5 persoane, în vederea audierii.