Percheziții la maneliștii care au încasat ajutoare în pandemie. La cât se ridică prejudiciul

sursa foto: gandul.ro

Polițiștii din Ilfov fac marți dimineața 73 de percheziții în mai multe județe din țară la sediile unor firme și la locuințele unor persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune, tentativă la înșelăciune, fals în declarații și fals în înscrisuri sub semnătură privată. Conform surselor judiciare, la auderi vor fi aduși maneliștii Dan Bursuc și Cristi Dules, în calitate de martori, iar Dan Armeanca are calitate de suspect.

„La această oră, poliţiştii din Ilfov, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, efectuează 73 de percheziţii, la sediile unor societăţi comerciale şi domiciliile mai multor persoane, bănuite de desăvârşirea infracţiunilor de înşelăciune, tentativă la înşelăciune, fals în declaraţii şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. Percheziţiile se desfăşoară în judeţele Ilfov, Dâmboviţa, Dolj, Olt, Gorj şi în Municipiul Bucureşti”, a transmis, marţi, Poliţia Română.

Astfel, vor fi puse în executare 58 de mandate de aducere, urmând ca acele persoane să fie duse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Ilfov, pentru cercetări.

Suma totală solicitată de persoanele bănuite de comiterea faptelor este de 1.278.608 lei, iar prejudiciul penal cauzat efectiv este în valoare de 553.792 de lei.

Activităţile sunt desfăşurate cu sprijinul poliţiştilor din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Olt, Dolj, Gorj şi al jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Ploieşti, Direcţiei Generale de Jandarmerie a Municipiului Bucureşti şi Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei Române.