Românii încep să se revolte față de scumpirea carburanților: Mai mulţi şoferi au blocat pompele staţiilor de alimentare

sursa foto: romaniatv.net

Românii încep să se revolte față de scumpirea carburanților. Mai mulți șoferi au protestat luni după-amiază într-o benzinărie din Târgu Jiu împotriva creșterii prețurilor la carburanți, anunță Romania tv.

Angajații benzinăriei și poliția locală au intervenit pentru a debloca accesul la pompe.

Protestul din Târgiu Jiu a venit pe fondul dublării prețului la carburanți în ultimul an calendaristic. O asociație a transportatorilor le-a cerut tuturor șoferilor să participe la un protest joi, 30 iunie 2022, începând cu ora 12:00. Şi în alte oraşe au avut loc proteste, dar se anunţă unul şi la nivel naţional.

În urma nemulțumirilor cauzate de continua creștere a tarifului combustibilului din ultima perioadă, mai mulți cetățeni din diferite părți ale țării s-au mobilizat pentru a organiza un protest împotriva prețului carburanților. Lumea a început să iasă în benzinării și în Iași în cursul zilei de luni, 13 iunie.

Având în vedere că prețul carburanților a depășit 9 lei pe litru, mai multe persoane au creat o pagină pe Facebook denumită „Protest împotriva prețului carburanților”, unde oamenii încep să se organizeze pentru a ieși la manifestații publice în mai multe benzinării ale țării. Peste 200.000 de români şi-au anunţat deja, pe reţelele de socializare, prezenţa la evenimentul din 30 iunie.