Vești bune de la meteorologi pentru sfârșit de an! Când se încălzește vremea

sursa foto: pixabay

Meteorologii au actualizat prognoza pentru următoarele 4 săptămâni.

Săptămâna 5 – 12 decembrie

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile sud-estice, centrale și la munte. Regimul pluviometric va fi excedentar în jumătatea vestică a țării, dar și local deficitar în sud-est, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 12 – 19 decembrie

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile sud-estice. Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi excedentare la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile intracarpatice și nord-estice.

Săptămâna 19 – 26 decembrie

Temperaturile medii vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări, posibil ușor mai ridicate la munte. Regimul pluviometric se va situa în jurul celui normal pentru acest interval, în toate regiunile.

Săptămâna 26 decembrie – 2 ianuarie

Mediile valorilor termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în zonele montane.Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării.