Vreme nefiresc de caldă la începutul lui noiembrie. Ultima prognoza de la meteorologi

sursa foto: pixabay

ANM a emis prognoza pentru perioada 31 octombrie – 13 noiembrie.

Banat
În primele trei zile ale intervalului de prognoză vremea va fi cu mult mai caldă decât în mod normal, cu temperaturi maxime în medie de 20 – 24 de grade. Ulterior, temperatura aerului va scădea treptat, spre medii ale maximelor în jurul a 15 grade, în data de 5 noiembrie. Până la sfârșitul intervalului de prognoză variațiile de la o zi la alta vor fi nesemnificative, astfel încât media maximelor va fi de 14 – 16 grade (cele mai scăzute valori urmând a se înregistra în 12 și 13 noiembrie). Temperaturile minime se vor situa în medie între 8 și 10 grade, în intervalul 31 octombrie – 3 noiembrie, apoi vor scădea spre 6 grade (în 4 noiembrie). Ulterior, minimele vor crește spre medii în jurul a 9 grade, apoi până la sfârșitul intervalului de prognoză, variațiile vor fi ușoare de la o noapte la alta acestea urmând a se situa la nivel regional între 4 și 6 grade, cele mai coborâte valori urmând a se înregistra în 13 noiembrie. Probabilitatea pentru ploi va fi în creștere în ziua de 5 noiembrie.

Crișana
În primele trei zile ale intervalului de prognoză vremea va fi cu mult mai caldă decât în mod normal, cu medii ale maximelor de 18 – 22 de grade, cele mai ridicate valori urmând a se înregistra în ziua de 1 noiembrie. Ulterior datei de 2 noiembrie, maximele vor scădea spre 16 grade, iar în 4 noiembrie vor crește din nou, spre medii de 18 – 19 grade. După data de 4 noiembrie maximele vor scădea spre medii în jurul a 14 grade, iar în intervalul 5 -11 noiembrie variațiile vor fi nesemnificative, acestea fiind cuprinse între 14 și 16 grade. În ultimele zile de prognoză, vremea se va răci, astfel încât maximele se vor situa în jurul a 12 grade, în medie. Minimele vor fi cuprinse între 6 și 10 grade, în medie, în intervalul 31 octombrie – 3 noiembrie, apoi vor scădea în noaptea de 4 noiembrie spre medii în jurul a 5 grade, pentru ca ulterior să crească spre 8 grade, în 5 noiembrie. În intervalul 6 -12 noiembrie minimele vor avea valori medii cuprinse între 4 și 6 grade, iar în ultima noapte de prognoză vor scădea spre 3 grade. Probabilitatea pentru ploi va fi redusă.

Transilvania
În intervalul 31 octombrie – 2 noiembrie, valorile medii ale temperaturilor maxime se vor situa între 17 și 20 de grade. Ulterior vremea se va răci, astfel că maximele vor scădea spre medii în jurul a 15 – 16 grade, în zilele de 3 și 4 noiembrie. După ziua de 4 noiembrie, maximele vor scădea ușor, apoi până în 10 noiembrie variațiile vor fi nesemnificative de la o zi la alta, astfel că în medie vor fi 13 – 14 grade. Sfârșitul intervalului de prognoză aduce o nouă răcire a vremii ce va determina înregistrarea unor maxime de 10 – 11 grade, în medie. Minimele vor scădea de la medii în jurul a 8 grade, în 31 octombrie, spre 6 grade în 2 noiembrie, apoi vor crește spre 9 – 10 grade, în 3 noiembrie. Ulterior nopții de 3 noiembrie, minimele vor scădea din nou, spre medii în jurul a 3 grade (în 4 noiembrie), apoi vor crește ușor spre valori 4…5 grade, în medie, valori ce vor fi de interes pentru intervalul 5 -9 noiembrie. Ulterior nopții de 9 noiembrie minimele vor scădea spre 2 grade, în medie, valoare ce vor caracteriza intervalul 10 -13 noiembrie. Probabilitatea pentru ploi va fi destul de redusă.

Maramureș
În intervalul 31 octombrie – 02 noiembrie media temperaturilor maxime va fi de 16 – 18 grade. Ulterior datei de 02 noiembrie vremea se va răci ușor, astfel că în intervalul 3 -10 noiembrie media temperaturilor maximelor va fi de 14 – 15 grade. Procesul de răcire a vremii va continua și după data de 10 noiembrie, astfel încât până la sfârșitul intervalului de prognoză media temperaturilor maxime va coborî spre 10 grade. Minimele vor coborî de la 8 grade, în medie în primele două nopți ale intervalului spre 6 grade în 2 noiembrie, apoi vor crește spre 10 grade în 3 noiembrie. Ulterior nopții de 3 noiembrie, minimele vor scădea din nou, de această dată spre valori medii în jurul a 4 grade, apoi vor crește spre 6 grade, în 5 noiembrie. După data de 5 noiembrie, și până în 11 noiembrie, variațiile vor fi nesemnificative, valorile temperaturilor minime fiind de 4 – 6 grade. În ultimele 2 nopți ale intervalului, minimele vor coborî spre medii de 2 – 3 grade. Probabilitatea de ploi va fi mai mare în 3 noiembrie, apoi în zilele de 5 și 6 noiembrie.

Moldova
În primele 3 zile ale intervalului, media temperaturilor maxime va fi de 18 – 20 de grade. Ulterior datei de 2 noiembrie vremea se va răci, astfel încât în intervalul 3 -10 noiembrie media temperaturilor maxime va fi de 14 – 15 grade, iar în intervalul 11 -13 noiembrie de 10 – 12 grade. Minimele vor fi cuprinse între 8 și 10 grade, în medie în intervalul 31 octombrie -3 noiembrie, vor scădea până spre 4 grade în noaptea de 4 noiembrie, apoi vor crește până în jurul a 6 grade, valoare ce va caracteriza intervalul 5- 7 noiembrie. Ulterior nopții de 7 noiembrie minimele vor scădea ușor spre valori medii în jurul a 4 grade, valoare ce va caracteriza intervalul 8 -13 noiembrie. Probabilitatea pentru ploi va fi mai mare în 6 noiembrie.

Dobrogea
În prima zi a intervalului, media temperaturilor maxime va fi de 20 – 21 de grade, apoi va scădea spre 16 grade, în 1 noiembrie, pentru ca ulterior să crească spre 22 de grade, în ziua de 2 noiembrie. După ziua de 2 noiembrie vremea se va răci din nou, astfel încât media maximelor va coborî treptat până spre 16 grade, în ziua de 6 noiembrie, valoare ce va fi de interes până în data de 10 noiembrie. În ultimele zile ale intervalului, vremea se va răci din nou, de această dată, maximele urmând a coborî până spre medii în jurul a 12 grade. În intervalul 31 octombrie – 06 noiembrie, temperaturile minimele vor fi cuprinse între 9 și 12 grade, în medie, cu cele mai mari valori în prima zi a intervalului, precum și în nopțile de 3, 5 și 6 noiembrie. În perioada 7 -13 noiembrie, valorile medii ale temperaturilor minime vor fi mai mici decât cele din intervalul anterior și se vor situa între 6 și 8 grade. Probabilitatea pentru ploi va fi redusă.

Muntenia
În intervalul 31 octombrie -2 noiembrie media maximelor va fi cuprinsă între 21 și 26 de grade, cea mai mare valoare urmând a se înregistra în ziua de 2 noiembrie. Ulterior zilei de 2 noiembrie vremea se va răci, astfel încât maximele vor coborî spre medii în jurul a 20 de grade, până în data de 5 noiembrie, apoi spre 15 – 16 grade, până spre 11 noiembrie. În ultimele două zile ale intervalului, temperaturile maxime vor continua să scadă, până spre medii în jurul a 12 grade. Media temperaturilor minime va fi cuprinsă între 8 și 10 grade, în perioada 31 octombrie -3 noiembrie. Ulterior nopții de 3 noiembrie, minimele vor coborî spre medii în jurul a 8 – 9 grade în nopțile de 7 și 8 noiembrie, apoi până spre valori în jurul a 4 grade, în intervalul 10 -13 noiembrie. Probabilitatea pentru ploi va fi redusă.

Oltenia
În intervalul 31 octombrie -2 noiembrie, media maximelor va fi cuprinsă între 21 și 25 de grade, cu cea mai mare valoare în 2 noiembrie. După data de 2 noiembrie media maximelor va coborî spre 17 – 18 grade până în ziua de 5 noiembrie. Vremea va continua să se răcească ușor și după ziua de 5 noiembrie, astfel că în intervalul 6 – 11 noiembrie media maximelor va fi de 15 – 16 grade, iar în ultimele zile de prognoză va coborî spre 12 – 13 grade. Minimele vor avea valori medii cuprinse între 8 și 10 grade în primele nopți ale intervalului, vor coborî ulterior spre 6 grade, în noaptea de 4 noiembrie, iar în intervalul 5 -7 noiembrie vor crește ușor până spre 7 – 8 grade. Din noaptea de 8 noiembrie, vremea se va răci treptat, astfel că până la sfârșitul intervalului de prognoză media minimelor va coborî spre 4 grade. Probabilitatea pentru ploi va fi redusă.

La munte
Media temperaturilor maxime va fi cuprinsă între 14 și 17 grade în primele 3 zile ale intervalului de prognoză, apoi va scădea spre 8 grade, până în data de 7 noiembrie. Ulterior, în intervalul 8 -13 noiembrie, tendința vremii este de răcire, dar variațiile temperaturilor maxime vor fi nesemnificative de la o zi la alta, astfel că valorile medii ale maximelor vor fi de 6 – 7 grade. Minimele vor avea valori medii cuprinse între 6 și 8 grade, în intervalul 31 octombrie – 2 noiembrie, apoi vor coborî spre 2 grade până în noaptea de 7 noiembrie. Procesul de răcire a vremii va continua și după noaptea de 7 noiembrie, astfel că până la sfârșitul intervalului de prognoză media maximelor va ajunge spre 0 – 1 grad. Probabilitatea pentru ploi va fi în creștere în 5 și 6 noiembrie.