Revolta lui Victor Pițurcă: Îi doare în cot de oameni, ne-au luat tot!

Fostul selecționer al naționalei de fotbal, Victor Pițurcă, și-a exprimat într-un interviu recent îngrijorarea și revolta față de tot ce se întâmplă în România. Deși are o situație financiară mult peste medie, Pițurcă urmărește cu atenție tot ce se întâmplă în țară și se declară dezgustat de politicienii pe care „îi doare în cot de oameni”. Perceput mai degrabă drept un personaj închis și necomunicativ, fostul fotbalist s-a dezlănțuit în cadrul podcastului Tare de tot, realizat de Viorel Grigoroiu:

În România, în momentul de faţă sunt aduse fructele, legumele, carnea de cea mai joasă calitate. Şi preţurile sunt la fel de mari ca în Franţa. Dacă ar fi să comparăm cu preţurile în Spania, Italia, Franţa sunt magazine mult mai ieftine ca în România. Pe România trage toată lumea! Sunt foarte îngrijorat. A apărut chestia asta, că ne-am vândut ţara. Sunt total de acord. Ce se întâmplă în ţara noastră… Pe ţara asta trag toţi! Americani, nemţi, francezi, englezi … Ne-au luat tot! Am dat tot! Nu ştiu ce mai avem noi. În ţara asta atât de bogată, în care oamenii ar trebui să fie fericiţi, am ajuns ca pensionarii să nu-şi mai poată plăti energia, gazele şi aşa mai departe. Nu pot mânca o pâine, o lubeniţă, cum spunem noi în Oltenia, pentru că pieţele sunt acaparate de anumite persoane şi vin produse de un leu care sunt vândute cu 8, 9, 10 lei.

În ultimii ani nu am avut un om politic interesat de oameni. Ei nu înţeleg că sunt aleşi, votaţi ca să aibă grijă de acei oameni. Îi doare undeva de oameni! Nu-i interesează. Chiar nu-i interesează. Vine preşedintele şi spune ‘pregătiţi-vă, pregătiţi-vă că va fi rău!’ Păi, domnule preşedinte, oamenii te-au pus acolo ca să nu fie rău. Dumneata nu vorbi şi ne spune că va fi rău, că ştim cu toţii lucrurile astea, ci fă ceva ca să nu ne fie rău„, a afirmat Victor Piţurcă .

El a mai spus că nu a primit niciodată o ofertă de a intra în politică: „în politică trebuie să fii diplomat și să minți foarte mult. Dacă era să fiu diplomat, poate ajungeam și eu să antrenez, nu știu, pe Inter.”