Cornelia Catanga, dezgropată la aproape un an şi jumătate de la moarte: ‘I-am îndeplinit ultima dorință. Ne-a costat 8.500 de euro’

sursa foto: national.ro

Cornelia Catanga a fost dezgropată de famile și mutată într-un loc special amenajat. Soțul artistei, Aurel Pădureanu, și fiul lor, Alexandru, i-au făcut regretatei cântărețe un mormânt din marmură, pentru care au scos din buzunar 8.500 de euro.

Artista a murit în martie 2021, din cauza infectării cu virusul Covid-19, motiv pentru care a fost îngropată potrivit regulilor impuse de atunci. Familia nu a avut voie să atingă sub nicio formă trupul acesteia, de aceea Aurel Pădureanu a făcut eforturi considerabile pentru a-i putea îndeplini artistei o ultimă dorință.

„Mă bucur că am reușit să îi fac Corneliei mormântul, să fie așa cum merită o mare artistă cum a fost ea. I-am îndeplinit ultima dorință. Acum are un loc de veci așa cum și-ar fi dorit. Acum, sicriul nu mai este direct pe pământ, ci pe beton. Am făcut acolo două cripte. Cornelia avea fobie de insecte și nu voia să fie înmormântată direct în pământ. Și nu mai spun cât pământ s-a scos de pe ea, din groapă. Am dezgropat-o în martie, să-i pot face lucrarea de la mormânt! M-a ajutat domnul Adriean Videanu”, a declarat Aurel Pădureanu pentru Fanatik.

„A ieșit foarte frumos, din marmură albă. M-a costat peste 8.500 de euro, dar Cornelia merita acest lucru! A fost un efort extraordinar pentru noi. Atât eu, cât și Alexandru ne-am zbătut să putem să îi facem acest cavou, deși nu ne descurcăm bine pe plan financiar. Am fost ajutați. Alexandru s-a anjagat și cântă undeva… ca să putem amândoi să îi îndeplinim Corneliei ultima dorință. A mai rămas să îi fac acolo ca o carte și să scriem regina muzicii lăutărești”, a mai spus Aurel Pădureanu.