Gerard Depardieu se dezice de Vladimir Putin: ‘Excese nebuneşti inacceptabile’

sursa foto: ziare.com

Actorul francez Gerard Depardieu, posesor al unui paşaport rusesc şi de obicei elogios la adresa lui Vladimir Putin, a denunţat joi „excesele nebuneşti inacceptabile” ale preşedintelui rus şi a anunţat că toţi banii obţinuţi din cele trei concerte ale sale planificate pentru începutul lunii aprilie la Paris „vor ajunge la victimele ucrainene”, informează AFP.

„Poporul rus nu este responsabil pentru excesele nebuneşti inacceptabile ale liderilor (săi) precum Vladimir Putin”, a declarat într-un comunicat actorul care l-a elogiat de nenumărate ori în trecut pe preşedintele rus.

Gerard Depardieu va susţine cele trei concerte în perioada 1-3 aprilie la Paris.

„Toate câştigurile din cele trei concerte pe care le voi susţine la Théâtre des Champs-Elysées (…) vor ajunge la victimele ucrainene ale acestui tragic război fratricid. Întotdeauna am avut o înclinaţie deosebită către poporul rus, descris atât de bine de Dostoievski, Tolstoi, Gogol, Pasternak şi mulţi alţi artişti… Ceaikovski, Prokofiev, Şostakovici”, a afirmat actorul.

Monstru sacru al cinematografiei franceze, având dublă cetăţenie – franceză şi rusă -, Depardieu a obţinut un paşaport rusesc în ianuarie 2013, pe fondul dezacordului cu politica fiscală a fostului preşedinte francez François Hollande.

„Mi se pare normal să plătesc, dar nu idioţilor care cred că ei fac bine”, declara el în 2014 pentru săptămânalul Le Point.

De atunci, Gerard Depardieu nu a încetat să laude noua sa patrie, Rusia, o „mare democraţie”, şi să-l elogieze pe Vladimir Putin, pe care l-a comparat cu papa Ioan Paul al II-lea.