Ionuț Dolănescu e convins că părinții lui au fost suflete pereche: S-au iubit nebunește!

sursa: captură TVR

Cea mai mare dorință a lui Ionuț Dolănescu a fost să-și împace părinții, pe celebrii Maria Ciobanu și Ion Dolănescu, care s-au despărțit când el era foarte mic. Cei doi au format cel mai frumos cuplu al muzicii populare, s-au îndrăgostit și s-au căsătorit când erau amândoi pe val. Chiar dacă ambii erau implicați legal în alte relații, atracția dintre ei a fost atât de puternică încât au divorțat de parteneri și s-au cununat religios. Căsnicia lor nu a durat însă decât câțiva ani, după care a urmat o lungă perioadă în care nu și-au vorbit, ba chiar s-au dușmănit cu patimă. Asta pentru că, spune Ionuț, părinții lui au fost două nuci tari și, la un moment dat, dragostea s-a transformat în ură. Chiar dacă Ion Dolănescu a îndepărtat-o pe Maria Ciobanu de copil, Ionuț Dolănescu este convins că mama lui a fost iubirea vieții tatălui său.

Ionuț a plănuit multă vreme să-și împace părinții și a reușit abia în 2004, cu puțin timp înainte de moartea tatălui său. A avut-o complice pe Elise Stan, o cunoscută producătoare  a emisiunilor de muzică populară de la postul public de televiziune. Aceasta i-a convins pe Maria Ciobanu și Ion Dolănescu că s-au întâlnit întâmplător în studioul TVR. S-a lăsat cu lacrimi și emoții, iar după aceea a urmat o scurtă perioadă în care cei trei au și cântat împreună.

„Am reușit, după 30 de ani, să îi împac și acesta este un lucru extraordinar. Era o emisiune în direct și am riscat foarte mult, pentru că tata putea să plece. El era un tip foarte radical. Am riscat foarte mult împreună cu doamna Elise Stan, dar iată că lucrul s-a întâmplat, până la urmă. Eu am început să plâng, mama a uitat și textul… a fost un moment foarte emoționant. Eu cred că ambii își doreau această împăcare’, a declarat Ionuț Dolănescu pentru un post TV. „Sunt convins că părinții mei au fost suflete-pereche. Ei împreună au fost cel mai frumos cuplu din muzica noastră populară. Sunt convins că mama mea, Maria Ciobanu, a fost femeia vieții tatălui meu. Sunt convins că s-au iubit nebunește și probabil din această iubire exacerbată s-a născut și ura pe care și-au purtat-o timp de 30 de ani’, a spus el.

Ionuț Dolănescu a mai dezvăluit că, în pofida faptului că nu a fost prezentă la înmormântarea fostului soț, Maria Ciobanu merge la mormântul lui Ion Dolănescu de câte ori vine în România. „Aprinde lumânări, se roagă și plânge, dar nu-și dorește publicitate pe acest subiect”, a subliniat Ionuț.