Lumea cinematografiei, omagiu pentru Sophia Loren, la 88 de ani. Află secretele care o ajută să se mențină impecabil

Una dintre cele mai frumoase femei din lume, Sophia Loren a împlinit, pe 20 septembrie, 88 de ani. Îi poartă cu eleganță și distincție și încă mai este o apariție fascinantă care atrage toate privirile.

Diva italiană a mulțumit mereu lui Dumnezeu că a înzestrat-o cu o frumusețe specială, dar a și avut grijă permanent de moștenirea genetică. Nu doar din punct de vedere fizic, ci și spiritual: „nimic nu face o femeie mai frumoasă decât credința că este frumoasă”, mărturisea într-un interviu. Actrița, celebră pentru silueta în formă de clepsidră, a spus adesea: „Prefer să mănânc paste și să beau un pahar cu vin decât să port mărimea 0”. Cu toate acestea, a fost mereu adepta unei alimentații echilibrate. Dieta mediteraneană cu legume, cereale integrale, ulei de măsline, pește și fructe de mare este preferata sa. Îi place să mănânce și să gătească, este autoarea mai multor cărți de bucate. Nu a urmat diete stricte, a preferat să-și asculte semnalele corpului și să păstreze o relație sănătoasă cu mâncarea.

„Eu mananc o gramada de salate, putina carne si cateva fructe. Dar imi plac tare mult dulciurile“, marturiseste celebra italianca.

Uleiul de măsline nu îl folosește doar în salate ci și pentru hidratarea și îngrijirea pielii, ca și alte actrițe faimoase. Unul dintre ritualurile ei de frumusețe este baia în ulei de măsline. Într-o cadă cu apă, actrița toarnă 2-3 cești cu ulei de măsline.

Pungile de sub ochi și le-a tratat eficient cu frunze de mentă mărunțite. Menta are efecte antiinflamatoare dovedite.

Sportul favorit al Sophiei Loren este mersul pe jos. „Merg, merg, merg. Plimbarea este foarte bună pentru inimă”, spune ea.

Se teme de operațiile estetice și își acceptă vârsta. Își sfătuiește admiratorii să savureze fiecare moment al vieții și să se înconjoare de oameni care să-i bucure: „Înconjoară-te, intotdeauna, de oameni pe care ii placi, de oameni cu care sa porti o conversatie placuta, de la care ai ce sa inveti. Sunt atat de multe lucruri pozitive de care ar trebui sa te ocupi“.

Și nu în cele din urmă, frumoasa actriță încearcă să evite, pe cât posibil, stresul: „Trebuie sa ai grija de tine. NU manca foarte mult, relaxeaza-te putin, citeste, priveste apusuri si rasarituri“.