Maria Ciobanu: „Am suferit mult!”. Cum a depășit marea artistă tragediile din viața ei

sursa foto: wowbiz

Maria Ciobanu și soțul ei, Mircea Câmpeanu

O legendă a muzicii populare românești, Maria Ciobanu a avut o tinerețe zbuciumată și multe obstacole uriașe de depășit de-a lungul vieții. A fost căsătorită de trei ori, și-a văzut unul dintre copii pe ascuns timp de 25 de ani, a fost acuzată că i-a luat soțul celei mai bune prietene și a pierdut două case.

Prima locuință i-a fost demolată pe timpul lui Ceaușescu:

„Un moment greu a fost când mi-a demolat casa, când m-am mutat în alta și m-a dat afară și de acolo. Dumnezeu m-a ajutat și m-a întărit să trec peste toate. Mircea Cîmpeanu a fost alături de mine și m-a ajutat să mă mut într-o altă casă, unde am stat 23 de ani. În 2004 ne-au dat afară și am găsit căsuța asta. Nu aveam bani să o cumpăr, dar am împrumutat. Eu cu Cîmpeanu suntem foarte fericiți de cuibul acesta pe care îl avem pentru bătrânețe”, a declarat cântăreața pentru Antena Stars.

Mircea Câmpeanu este al treilea soț al artistei, fost sportiv de performanță și fostul soț al regretatei Ileana Sărăroiu. Maria Ciobanu a fost prietenă apropiată a Ilenei Sărăroiu și respinge acuzația că ar fi avut o relație cu soțul ei încă din timpul vieții acesteia:

„Se spunea că aș fi avut o relație cu el încă dinainte să se prăpădească Ileana… Nimic n-a fost adevărat… Dumnezeu îmi este martor. Nici nu m-am gândit vreodată că eu mă voi mărită cu acest om. Il luăm la nunți, pentru că avea stație și mașină, că să-i mai ocup timpul, pentru că suferea cumplit. Mai ales că ei s-au iubit foarte mult.”

Dovada că Mariei Ciobanu și lui Mircea Câmpeanu le-a fost dat să fie împreună este longevitatea relației lor. Sunt căsătoriți de peste 40 de ani și locuiesc în prezent în America.

Poate cea mai mediatizată parte a vieții Mariei Ciobanu a fost căsătoria cu Ion Dolănescu. Ambii erau căsătoriți și aveau mare succes în carieră când s-au cunoscut:

„După ce am început să cânt cu Ion, care s-a ţinut de capul meu vreo trei ani, treptat, prin 1971, ne-am îndrăgostit… Probabil că a fost destinul. Am divorţat, ne-am îndrăgostit, apoi ne-am căsătorit şi s-a născut un băiat, cu care mă mândresc: Ionuţ. Am rămas împreună până în 1974 când… nu ne-am mai înţeles… În 1974 ne-am despărţit. Avea Ionuţ 2 ani şi două luni. Băiatul a rămas la el. Am suferit mult!”, a dezvăluit Maria Ciobanu.

Căsătoria cu Ion Dolănescu s-a terminat cu scandal, iar resentimentele dintre cei doi au durat până spre sfârșitul vieții artistului. Maria Ciobanu crede că Dolănescu l-a făcut pe Ionuț să o urască, mințindu-l că mama lui l-abandonat.

„25 de ani am suferit după Ionuț. Nu m-a lăsat Dolănescu să îl văd. Mă duceam la școală, vorbeam cu diriginta să îl văd pe ascuns și soacra mea mi-l mai aducea din când în când. Mă gândeam că Dumnezeu va face dreptate până la urmă. La toate mănăstirile mă rugăm: “Să nu-mi iei, Doamne, zilele până când băiatul meu nu află adevărul și nu-mi spune sărutmâna”, a mărturisit îndrăgita Maria Ciobanu.