Nicolae Botgros, devastat de durere: ‘Casa a devenit pustie și săracă’

sursa foto: antenastars.ro

Deși a trecut un an de la moartea soției sale, Nicolae Botgros suferă în continuare după femeia iubită, Lidia Bejenaru-Botgros. Marele dirijor a mărturisit recent că decesul soției sale a lăsat un gol imens în sufletul său. „Casa a devenit pustie și săracă” a scris artistul într-un mesaj emoționant postat rețelele sociale. Totodată, acesta a anunțat că, la sfârșitul lui septembrie, va organiza un spectacol în memoria nevestei sale, la care sunt invitați toți oamenii care i-au iubit cântecele populare.

„Ziua de astăzi (c.n. joi) îmi va rămâne în suflet până am să plec și eu… (la ceruri…). Acum un an în urmă, împreună cu Liduța, pe 7 iulie, am plecat la spital… și ea nu s-a mai întors acasă. Casa a devenit pustie și săracă. Credeți cum vreți, dar nu uitați, judecata vine în casa fiecăruia, eu unul nu mai am cuvinte… Tot ce pot face e să-i păstrez marea amintire…

Pe data de 26 iulie se împlinește un an de la deces, pe 21 iulie facem masa de pomenire, în toamnă, pe 27 septembrie, împreună cu Orchestra „Lăutarii” și Palatul Național (cu Andrei Locoman) v-om organiza un spectacol în memoria Soției Lidia… Desigur, sunteți așteptați toți cei care ați iubit-o și i-ați iubit și cântecele ei… Dumnezeu să o ierte…”, a scris Nicolae Botgros pe contul său de Facebook.

Lidia Bejenaru-Botgros s-a stins din viață la vârsta de 68 de ani, pe data de 26 iulie 2021. Aceasta a fost solistă în prima formulă a Orchestrei Naționale de Muzică Populară „Lăutarii”.