Beijingul a salutat negocierile dintre Rusia şi Ucraina: ‘China este pregătită să joace un rol constructiv în această privință, într-o poziție obiectivă’

sursa foto: lantulalimentar.ro

Şeful diplomaţiei chineze, Wang Yi, a avut luni o discuţie telefonică cu omologul său ucrainean, Dmitro Kuleba, prilej cu care acesta a apreciat că Beijingul poate juca un rol important în ajungerea la o încetare a focului în Ucraina, iar Beijingul a salutat negocierile dintre Rusia şi Ucraina, informează Reuters.

„Războaiele se termină în cele din urmă. Cheia este cum să menținem o securitate durabilă în Europa și să stabilim un mecanism de securitate european echilibrat, eficient și durabil”, a declarat Wang.

„China este pregătită să joace un rol constructiv în această privință, într-o poziție obiectivă”, a adăugat acesta.

Kuleba a scris pe Twitter: „Recunoscător omologului meu chinez pentru solidaritatea cu victimele civile”.

„Amândoi împărtășim convingerea că încheierea războiului împotriva Ucrainei servește intereselor comune ale păcii, securității alimentare globale și comerțului international”, a spus el.

Convorbirea, despre care Beijingul a spus că a avut loc la cererea Ucrainei, a fost prima conversație la nivel înalt între cele două țări de la 1 martie, când Kuleba a cerut Beijingului să își folosească legăturile cu Moscova pentru a opri invazia Rusiei.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.