Cortegiul funerar al Reginei Elisabeta a ajuns la Palatul Buckingham. Mii de oameni au întâmpinat-o cu ovaţii şi aplauze / VIDEO

sursa foto: playtech.ro

Sicriul cu rămăşiţele pământeşti ale reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii a ajuns marţi seară la Londra. În ciuda vremii ploioase, mii de oameni au întâmpinat-o pe defuncta regină cu ovaţii şi urale.

Sicriul cu trupul neînsufletit al Elisabetei a II-a este transportat miercuri de la Palatul Buckingham la Palatul Westminster, sediul Parlamentului. La procesiune se vor alatura Regele, regina consoarta si membri ai familiei regale. Celebrul clopot din turnul cu ceas al Londrei, Big Ben, va suna, iar din Hyde Park vor fi trase salve de tun. Regina va ramâne în Westminster Hall pâna în dimineata zilei de 19 septembrie, pe un catafalc învelit în mov. Publicul va putea sa vina si sa îsi aduca omagiile 23 de ore pe zi. Sunt asteptate sute de mii de persoane.

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a murit joi, 8 septembrie 2022, la vârsta de 96 de ani. Noul suveran proclamat al țării este fiul său cel mare, Charles al III-lea. Regatul Unit își poate lua rămas bun de la cea care a avut cea mai lungă domnie din istoria sa – 70 de ani – până luni, 19 septembrie, când au loc funeraliile Reginei Elisabeta a II-a.