Criză politică în Italia: Premierul a anunțat că demisionează; președintele nu acceptă decizia lui Mario Draghi

sursa foto: pixabay

Premierul tehnocrat Mario Draghi a declarat joi seară că a decis să demisioneze. Mario Draghi a convocat o şedinţă de guvern şi i-a anunţat pe miniştri că îşi va prezenta demisia.

„Îmi voi depune demisia. Nu mai există majoritatea de uniune naţională”, a declarat Mario Draghi, conform cotidianului La Repubblica.

„Încă de la primul meu discurs, cel din momentul instalării prin votul Parlamentului, eu am spus permanent că acest Executiv va merge înainte doar dacă va fi clară perspectiva de a realiza programul de guvernare pe baza căruia forţele politice au acordat încrederea. Această abordare compactă a fost fundamentală pentru a înfrunta provocările din aceste luni. Aceste condiţii nu mai există acum”, a argumentat Mario Draghi, citat de agenţia ANSA.

Preşedintele Sergio Mattarella i-a spus premierului Mario Draghi că, deocamdată, nu îi acceptă demisia şi l-a invitat să meargă în Parlament săptămâna viitoare pentru a verifica dacă mai are sau nu majoritate.

„Preşedintele Republicii nu a acceptat încă demisia şi l-a invitat pe prim-ministru să meargă în Parlament pentru a evalua personal situaţia”, a comunicat Palatul Quirinale, conform cotidianului Corriere della Sera.