Criză politică majoră în Marea Britanie, Boris Johnson este presat să se retragă de la putere: Doi miniștri importanți au demisionat

sursa foto: digi24

Presiuni asupra premierului Boris Johnson pentru a se retrage de la putere. Ministrul britanic de Finanţe, Rishi Sunak, şi ministrul Sănătăţii, Sajid Javid, doi membri importanţi ai Guvernului de la Londra, au demisionat marţi seară.

„Este clar pentru mine că situaţia nu se va schimba sub leadership-ul dumneavoastră – şi, prin urmare, aţi pierdut încrederea mea”, a afirmat Javid în scrisoarea de demisie postată pe Twitter.

După câteva minute, şi-a anunţat plecarea din guvern şi ministrul finanţelor, Rishi Sunak.

„Publicul aşteaptă în mod legitim ca guvernul să se comporte cu seriozitate şi competenţă”, a arătat el în scrisoarea de demisie publicată pe Twitter.

În ultimele zile, presiunile s-au intensificat, în condiţiile în care Boris Johnson este acuzat că l-a promovat pe deputatul Chris Pincher în funcţia de adjunct al grupului parlamentar conservator, deşi acesta este vizat de o anchetă privind presupuse agresiuni sexuale.

Acest nou scandal pare „să fi umplut paharul” pentru Javid şi Sunak, după ce luna trecută Boris Johnson a supravieţuit la mică diferenţă unui vot de neîncredere al deputaţilor conservatori, care au votat în procent de peste 40% împotriva sa.